petek, 12. junij 2009

Znanstvena konferenca o konkurenčnem pravu

Inštitut za primerjalno pravo Pravne fakultete v Ljubljani vabi na znanstveno konferenco s področja konkurenčnega prava Evropske skupnosti, ki je namenjena zlasti sodnikom in strokovnim sodelavcem, odprta pa je tudi drugim pravnikom, ki pri svojem delu lahko naletijo na uporabo skupnostnega ali slovenskega konkurenčnega prava.

Področje konkurence je v zadnjih letih doživelo precejšen razvoj, posledica tega pa je tudi povečana vloga zasebnopravnega uveljavljanja konkurence in s tem vloga nacionalnih sodišč, ki so odslej pristojna oziroma dolžna uporabljati skupnostni antitrust v celoti.

V sodelovanju z Ministrstvom za pravosodje in s sofinanciranjem s strani Evropske komisije smo prav zaradi pomembnosti področja izvedli program izobraževanja slovenskih sodnikov na področju evropskega konkurenčnega prava. Poudarek izobraževanja je bil predvsem na obravnavanju tistih aktualnih vprašanj konkurenčnega prava, s katerimi lahko pridejo v stik nacionalni sodniki, med drugim odškodninske odgovornosti zaradi kršitev antitrusta, ugotavljanja ničnosti kartelnih sporazumov in njihovih posledic, obstoja kaznivega dejanja po 225. členu KZ-1 idr.

Konferenca, ki predstavlja sklepno dejanje izobraževalnega programa, se bo odvijala v torek, 23. junija in v sredo, 24. junija 2009 ob 10.00 v prostorih Pravne fakultete v Ljubljani (zlata predavalnica - P3). Udeležba je mogoča brez plačila kotizacije, vendar ob predhodni prijavi, ker je število udeležencev omejeno.

Prijave udeležencev iz pravosodja sprejema Center za izobraževanje v pravosodju, ostali udeleženci (vključno s sodniškimi pripravniki) pa se lahko prijavite po elektronski pošti na naslov ipp.pf@pf.uni-lj.si, najkasneje do 18. junija 2009 oziroma do zasedbe prostih mest.

Program znanstvene konference

Ni komentarjev:

Objavite komentar